فیلتر صافی سوخت اتومبیل چیست؟

 

فیلتر بنزین خودرو چیست؟

فیلتر بنزین یا همان صافی بنزین به انگلیسی (Gasoline filter) وسیله‌ای است که به شلنگ ورودی بنزین از باک، اتصال دارد. درون فیلتر سوخت تعدادی کاغذ صافی و شبکه وجود دارد که سوخت را چند مرحله فیلتر و در نهایت بنزین خالص را بدون آشغال و مواد اضافی وارد پمپ بنزین می­گرداند.

خودروی شما از بنزین داخل باک سوخت خود برای روشن کردن موتور استفاده می نماید. اما ناخالصی‌های کوچکی مانند خاک، تراشه‌های رنگ، زنگ زدگی، ضایعات یا سایر ذرات آلاینده که در اثر فرسودگی خود باک و یا کثیفی شلنگ‌های انتقال سوخت ایجاد می‌شوند، می‌توانند بر عملکرد موتور شما تأثیرگذارباشد.

صافی بنزین داخل باک برای جلوگیری از ورود این ناخالصی‌های کوچک به موتور ماشین شما مورد طراحی قرار گرفته است. فیلتر یا صافی بنزین داخل باک در واقع عملکردی مشابه فیلتر هوا دارد و از ورود ذرات کوچک به موتور جلوگیری می نماید.

همچنین فیلتر بنزین باعث حفاظت از سیستم پاشش سوخت یا همان انژکتور می شود. فیلتر بنزین در زمانی که خودروی شما در حال کار کردن باشد در حال فعالیت است و از اهمیت بالایی برخوردار است. ​

به همین دلیل، توصیه می شود به طور مرتب فیلتر بنزین خودروی خود را چک و در فواصل زمانی مرتب و بر اساس کارکرد خودرو اقدام به تعویض نموده و به هیچ وجه اقدام به شستشو یا تمیز کردن و استفاده مجدد از آن ننمایید.

زمان تعویض فیلتر بنزین خودرو

مانند هر فیلتر یا صافی دیگری، صافی باک بنزین شما آلاینده‌ها و سایر مواد زائد را جذب می‌نماید. با گذشت عمر خودرو، فیلتر بنزین به تدریج کثیف شده و در آخر اشباع می‌گردد، این امر می‌تواند عملکرد ماشین شما را تحت تأثیر قرار دهد زیرا در صورت مسدود شدن فیلتر سوخت، سوخت حاوی ذرات آلاینده به داخل انژکتور سوخت شما منتقل و یا جریان بهینه سوخت متوقف می­گردد. طول عمر یک فیلتر سوخت از ۳۰،۰۰۰ تا ۶۰،۰۰۰ کیلومتر تخمین زده می شود.

علائم کثیفی و خرابی فیلتر بنزین

اگر فیلتر مورد استفاده در خودروی ما کثیف شده و نیاز به تعویض داشته باشد، علائمی در نحوه کارکرد موتور ایجاد می گردد که در اینجا به برخی از آن ها اشاره ای کوتاه خواهیم نمود.

اگر فیلتر بنزین ماشین کثیف باشد:

  1. خودرو به سختی استارت می خورد.
  2. کاهش قدرت و شتاب موتور دچار مشکل می شود.
  3. چراغ چک خودرو روشن می شود.
  4. پمپ سوخت خراب میشود.
  5. بوی نامطبوعی از اگزوز خارج می شود.
  6. کاربراتور و انژکتور دچار مشکل می شوند.

تعویض فیلتر، هزینه آنچنانی برای شما ندارد و از صرف هزینه های بیشتر در بلند مدت برای شما جلوگیری خواهد نمود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *